Fly Drive Turkije

Fly Drive Turkije

Natuurlijke en Historische Pracht: Ontdekking van Bezienswaardigheden in Turkije

Turkije, een land doordrenkt met geschiedenis en doordrenkt van een rijke cultuur, biedt bezoekers een schat aan bezienswaardigheden die de tand des tijds hebben doorstaan. Van oude ruïnes tot adembenemende landschappen, Turkije heeft voor ieder wat wils. Hier duiken we in de diverse en unieke bezienswaardigheden die dit land te bieden heeft, en waarom het een must-visit bestemming is voor elke reiziger op zoek naar een onvergetelijke ervaring.

Historische Juweeltjes: Oude Steden en Ruïnes

 1. Efeze: Gelegen nabij Izmir, was Efeze ooit een van de grootste steden in het oude Griekenland. Het is een archeologische schat met prachtig bewaard gebleven gebouwen, zoals de Bibliotheek van Celsus, het Grote Theater en de Tempel van Artemis, een van de zeven wereldwonderen van de oudheid.

 2. Troye: Beroemd om zijn associatie met de Trojaanse Oorlog, biedt de site van Troye fascinerende ruïnes die teruggaan tot duizenden jaren. Het is een plek doordrenkt van mythologie en geschiedenis, waarvan het verhaal nog steeds tot de verbeelding spreekt.

 3. Hiera: Dit oude heiligdom en orakel, gelegen in het huidige Pamukkale, is gewijd aan de godin Cybele. Het omvat fascinerende ruïnes en markeert de plek waar priesters in de oudheid profetieën uitspraken.

 4. Aphrodisias: Een oude stad gewijd aan de godin van de liefde, Aphrodite. Hier vind je prachtige ruïnes van theaters, tempels en een stadion, die getuigen van de bloeitijd van deze oude beschaving.

Adembenemende Natuurlijke Schoonheid: Landschappen en Natuurparken

 1. Cappadocië: Bekend om zijn betoverende sprookjesachtige schoorstenen en ondergrondse steden, is Cappadocië een landschap dat je geloof in sprookjes zal vernieuwen. Heteluchtballonvaarten zijn hier een populaire manier om dit adembenemende landschap te verkennen.

 2. Pamukkale: Betekent 'Katoenen Kasteel' in het Turks, dit UNESCO-werelderfgoed staat bekend om zijn terrassen van witte kalksteen die zijn gevormd door calciumrijk water. Een betoverende en onwerkelijke plek die lijkt op een sneeuwwereld.

 3. Antalya: De Turquoise Kust: Met zijn azuurblauwe wateren en majestueuze kliffen is de kustlijn van Antalya een waar paradijs voor zee- en strandliefhebbers. Het mediterrane klimaat maakt het het hele jaar door een aantrekkelijke bestemming.

 4. Göreme Nationaal Park en de Rotsen van Cappadocië: Dit park staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is bekend om zijn unieke rotsformaties en ondergrondse steden. Het biedt een buitenaards landschap dat zich perfect leent voor avontuurlijke verkenningen.

Culturele Schatten: Musea en Steden

 1. Istanbul: Een stad die twee continenten overbrugt, Europa en Azië, Istanbul is doordrenkt van geschiedenis. Bezoek de Hagia Sophia, het Topkapi-paleis, de Blauwe Moskee en de Grote Bazaar om een glimp op te vangen van de rijke erfenis van deze stad.

 2. Ankara: Als de hoofdstad van Turkije biedt Ankara een mix van moderne elegantie en historische betekenis. Het Museum van Anatolische Beschavingen en de Citadel van Ankara zijn must-see plekken.

 3. Gallipoli: Een symbool van moed en opoffering, Gallipoli herinnert aan de tragische Slag om Gallipoli tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het herdenkt degenen die hun leven hebben gegeven in deze historische strijd.

Culinaire Ervaring: Turkse Keuken en Street Food

 1. Baklava: Een zoete lekkernij gemaakt van flinterdun deeg, noten en suikersiroop. Probeer het in lokale bakkerijen voor een authentieke smaak.

 2. Kebab: Een bekend gerecht over de hele wereld, maar niets verslaat de smaak van een echt Turkse kebab. Probeer verschillende soorten zoals Adana, Döner, en Shish kebab.

 3. Raki: De nationale alcoholische drank van Turkije. Geniet van dit anijsachtige drankje het beste in goed gezelschap, vergezeld van mezes (voorgerechten).

Turkije is echt een land van contrasten, waar het moderne samenvloeit met het oude, en de natuurlijke schoonheid je adem beneemt. Of je nu een geschiedenisliefhebber bent, een natuurliefhebber of gewoon op zoek bent naar een onvergetelijke culinaire reis, Turkije heeft het allemaal. Plan je reis zorgvuldig, want er is zoveel te zien en te ervaren in dit prachtige land.