Turkey Active Afbeelding Turkey Active
Turkey Active ***
Bestemming: Rondreizen Turkije - Fly Drive Turkije

Turkey Active

***

Reis naar de rand van Europa met dit Turkse avontuur. Op de grens tussen oost en west ligt de prachtige stad Istanbul met zijn levendige Grand Bazaar, de indrukwekkende Blauwe Moskee en het Topkapi Paleis. Het herdenkingsmonument voor de gevallenen van WO I in Gallipoli, neem een bad in de thermale bronnen van Pamukkale of dompel je onder in de azuurblauwe Middellandse Zee. Je maakt deze reis veel herinneringen,...

Rondreis o.b.v. Volgens programma



Dag 01 Istanbul

Aan het begin van de middag maak je kennis met je medereisgenoten en reisleiding. Na afloop van de welkomstmeeting neemt je reisleider je mee op een korte ontdekkingstocht door de kleine straatjes van Istanbul. De sfeer van zowel oost als west vind je hier zeker terug. Istanbul is dan ook een meer dan boeiende stad waar je nog wel een paar dagen op ontdekkingstocht kunt gaan. De rijkdom van het Ottomaanse hof zie je goed terug in het Topkapi paleis, de Grand Bazaar is een winkelwalhalla of maak een boottochtje op de Bosporus.

Dag 02-03 Gallipoli

Rond het middaguur vertrek je naar Gallipoli. De route er naar toe duurt circa 6 uur en onderweg kun je genieten van de meest fantastische uitzichten op de Zee van Marmaris en zonnebloemvelden. De slagvelden van Gallipoli vormden een keerpunt bij de vorming van de Turkse republiek en na afloop van het bezoek hier kun je nog een duik nemen in Anzac Cove.

Dag 04 Selcuk

Selcuk is de vroegere hoofdstad van klein Azie en in Efese vind je enkele van de best bewaarde Romeinse ruines. Na de wandeling terug naar het hotel kun je lekker ontspannen in een echte Turkse hammam en de vermoeidheid uit je benen laten scrubben.

Dag 05 Fethiye

Met het openbare vervoer reis je naar Fethiye, een aangenaam plaatsje aan de Turkse kust. De middag is vrij om te doen en laten wat je wilt!

Dag 06 Faralaya

Vandaag een hele dag wandelend op pad. Achter elke bocht in de weg is het uitzicht mooier dan het vorige. Onderweg kom je langs wilde olijvenbomen, overblijfselen uit verloren tijden en afgelegen dorpjes waar de tijd stil heeft gestaan. Deze dag zul je zeker de beroemde Turkse gastvrijheid gaan ontdekken.

Dag 07-09 Kas

Vandaag weer een mooie wandeling langs de Lycische kust. De totale wandelroute van de Lycian Way is 509 kilometer lang, wij wandelen er slechts een klein stukje van. In de middag komen we terug in Fethiye om de bagage op te halen en door te reizen naar Kas. Hier gaan we een dag kayakken en op zoek naar de gezonken Byzantijnse stad. De vele grotten en baaien langs de kust maken de tocht tot een bijzonder mooie. Dag 9 stappen we op de fiets om de prachtige omgeving te verkennen.

Dag 10-11 Pamukkale

De meest gefotografeerde site van Turkije is ongetwijfeld Pamukkale met de witte mineralen terrassen. Dat de bijnaam katoenpaleis zeer van toepassing is zal je niet verbazen. De waterbassins mogen nu niet meer gebruikt worden om in te baden, maar je kunt er nog steeds tussendoor lopen. In de nabijgelegen thermale baden van Hierapolis kun je nog wel aangenaam relaxen.

Dag 12 Istanbul

Per overnachtbus kom je begin van de ochtend terug in Istanbul. Om op te frissen zijn er enkele dagkamers tot het middaguur beschikbaar, waarna je reis door Turkije ten einde komt.

Inclusief

Engelssprekende reisleider Transport ter plaatse Accommodatie (o.b.v. indeling) 9 ontbijten en 3 lunches Excursies en sightseeing volgens het uitgebreide, Engelstalige reisschema en/of reisdossier

Exclusief

Internationale vluchten Optionele excursies Visumkosten Fooien Uitgaven van persoonlijke aard Reis- en annuleringsverzekering Calamiteitenfonds



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Turkey Active 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail