Rondreis Zon enen Cultuur Afbeelding Rondreis Zon enen Cultuur
Rondreis Zon en Cultuur ***
Bestemming: Rondreizen Turkije - Fly Drive Turkije

Rondreis Zon en Cultuur

***

De 8 daagse rondreis Zon en Cultuur is een must voor een ieder die niet alleen in een hotel wilt verblijven maar ook nog wat wilt zien van Turkije. Naast een bezoek aan onder andere Demre, de watervallen van Karpuzkaldiran, Pamukkale en de antieke stad Perge is er ook ruimte voor ontspanning en shopmogelijkheden. Turkije is meer dan alleen zon, zee en strand en u kunt in 8 dagen kennismaken met de rijke Turkse...

Rondreis o.b.v. Volgens programma



De 8 daagse rondreis Zon en Cultuur is een must voor een ieder die niet alleen in een hotel wilt verblijven maar ook nog wat wilt zien van Turkije. Naast een bezoek aan onder andere Demre, de watervallen van Karpuzkaldiran, Pamukkale en de antieke stad Perge is er ook ruimte voor ontspanning en shopmogelijkheden. Turkije is meer dan alleen zon, zee en strand en u kunt in 8 dagen kennismaken met de rijke Turkse cultuur.

Uw dag-tot-dag programma:

Dag 1:

Op de luchthaven van Antalya wordt u opgewacht door uw reisleiding voor de transfer naar uw 5-sterren hotel. Diner en overnachting aan de Turkse Riviera.

Dag 2:

Na het ontbijt is er een informatie-bijeenkomst met een welkomstcocktail. Hierna maken we een culturele excursie naar Demre. Beroemd om zijn tomaten- en peperplantage, aan de voet van het Taurusgebergte, bevindt zich de stad van Sint Nicolaas: Myra of zoals het nu heet; Demre. In deze stad kunt u de Byzantijnze kerk van de heilige Sint Nicolaas uit het jaar 700 bezichtigen. Aan de voet van het Taurusgebergte ziet u de antieke stad Myra. Bijzonder interessant zijn de rotsgraven. Mochten de weersomstandigheden het toelaten, kunt u facultatief een excursie boeken naar Kekova, de verzonken stad waar een bezichtiging van de sarcofagen zeker de moeite waard is. Deze excursie kost 20,- p.p. Diner en overnachting in uw hotel.

Dag 3:

Na het ontbijt bezoekt u een Turkse markt. Hier kunt u zelf ondervinden hoe het leven van alledag zich afspeelt. Op deze typisch orientaalse markt vindt u onder andere kruiden, specerijen, groente, fruit en misschien ook wel wat souvenirs Lunch in een van de beste visrestaurants van Turkije. Na de middag maakt u een boottocht langs de kust, tot aan de watervallen van Karpuzkaldiran. Verder bezoekt u een juwelierscentrum, waar u de vervaardiging van handgemaakte sieraden kunt bekijken. Overnachting in het hotel aan de Turkse Riviera. (Bij slecht weer vervalt de boottocht en bezoekt u Antalya Minicity.)

Dag 4:

Na het ontbijt vertrek naar Denizli. U brengt een bezoek aan de stad Pamukkale (kasteel van katoen), bekend om haar wereldberoemde kalksteeterrassen. Het sterk kalkhoudende water loopt er via een groot aantal terrassen van een helling. Uit het warme water (35�) slaat calciumcarbonaat neer en zo worden dikke pakketten kalk langs de terrassen afgezet. Op deze manier krijgt de helling een bijzonder uitzicht: het lijkt op een op kasteel van katoen of op een bevroren waterval. Pamukkale is momenteel een toeristische plaats en is samen met de oudheidkundige stad Hierapolis opgenomen in de UNESCO-werelderfgoedlijst. Onderweg is er een fotostop. Diner en overnachting in de omgeving van Denizli.

Dag 5:

Na het ontbijt terugreis naar Antalya. U rijdt door het schitterende Taurus-gebergte en geniet van de mooie regio met haar kleine bergdorpen. Onderweg bezoekt u een authentieke tapijtknoperij, waar u het ambacht van het tapijt-knopen kunt zien. Diner en overnachting in uw hotel aan de Turkse Riviera.

Dag 6:

Na het ontbijt bezoekt u de antieke stad Perge. Daarna bezoekt u een leermodeshow. Deze indrukwekkende dag wordt afgesloten met een Turkse avond. Anatolische volksdansen in traditionele klederdracht en betoverende buikdanseressen bezorgen u een onvergetelijke herinnering! Deze Turkse avond is inclusief diner en lokale dranken.

Dag 7:

Deze dag is vrij te besteden.

Dag 8:

Transfer naar de luchthaven van Antalya voor uw vlucht naar Amsterdam.

Rondreis is inclusief:

  • Chartervlucht naar Antalya.
  • Bustransfers van luchthaven en naar luchthaven.
  • Vervoer tijdens de rondreis.
  • Overnachtingen.
  • Verzorging op basis van halfpension. Begeleiding door een deskundige reisleiding.

Rondreis is exclusief:

Prijzen zijn excl entree, lunch en reisleidingservice van 99,- (optioneel) ter plaatse te betalen.

Extra informatie:

Om organisatorische redenen kan de route en volgorde van het programma zoals beschreven worden aangepast. De inhoud blijft echter te allen tijde gelijk. Deze rondreis is niet geschikt voor Kinderen. Het minimum aantal deelnemers: 30, peildatum uiterlijk 2 weken voor vertrek. De lokale agent kan echter beslissen de reis toch door te laten gaan bij minder deelnemers.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Rondreis Zon en Cultuur 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail