Rijkdommen Authentiek Turkije Afbeelding Rijkdommen Authentiek Turkije
Rijkdommen Authentiek Turkije ***
Bestemming: Rondreizen Turkije - Fly Drive Turkije

Rijkdommen Authentiek Turkije

***

vakantiestunt heeft voor u een onvergetelijke Turkije rondreis langs de mooiste steden uit het voormalige Grieks-Romeinse rijk samengesteld. U bezoekt het prachtige Pamukkale, en de geschiedenisrijke steden Efeze, Pergamon en Troje. Als afsluiter gaat u naar de wereldstad Istanbul met haar mystieke oosterse sfeer, afgewisseld met de invloeden van het moderne westen.

Rondreis o.b.v. Volgens programma



Rondreis is inclusief:

Retourvlucht naar Antalya/Istanbul Transfers naar luchthaven Vervoer tijdens de rondreis Comfortabele bus met airco Alle overnachtingen Verzorging op basis van halfpension Professionele Nederlands sprekende gids.

Rondreis is exclusief:

Excursiepakket t.w.v. 159 p.p. (Optioneel en te voldoen bij aankomst). Het excursiepakket is inclusief: alle entreegelden - lunches - fooien voor de belboys (in restaurants/hotels). Alle drankjes bij ontbijt/lunch/diner zijn niet inbegrepen.

Optionele excursies

Boottocht Bosphorus 45,- Istanbul By Night 15,- Hamam 30,- Turkse Avond 30,-

Extra informatie:

U vliegt heen op Antalya en terug van Istanbul. Deze rondreis is niet geschikt voor kinderen. Om organisatorische redenen kan de route en volgorde van het programma zoals beschreven worden aangepast. De inhoud blijft echter te allen tijde gelijk. Het minimum aantal deelnemers: 30, peildatum uiterlijk 2 weken voor vertrek. De lokale agent kan echter beslissen de reis toch door te laten gaan bij minder deelnemers. Uw dag-tot-dag programma:

Dag 1: Aankomst:

U vliegt vanuit Amsterdam naar de hoofdstad van de Turkse Riviera: Antalya. Op het vliegveld wacht de host(ess) op u, die u naar uw hotel zal brengen. In de avond zult u uw gids en de rest van uw reisgezelschap ontmoeten.

Dag 2: Antalya - Pamukkale:

Al rijdend door het Taurusgebergte komen we aan in de stad Denizli en bezoeken we het natuurwonder Pamukkale. De prachtige, witte kalksteenterrassen van Pamukkale zijn gevormd door calcium-en koolzuurhoudend warm bronwater dat eeuwenlang langs de bergwand via terrassen naar beneden stroomt. Vlak achter de terrassen ligt een van de grootste begraafplaatsen van Anatolie, die we tijdens een korte wandeling zullen bezoeken. Overnachting in de omgeving van Pamukkale.

Dag 3: Pamukkale - Kusadasi:

Na het ontbijt zullen we een bezoek brengen aan het beeld van de wonderschone Aphrodite in Aphrodisias. Deze stad staat bekend om zijn 'beeldenschool' en de beelden van alle goden. Daarna gaan we naar het antieke amfitheater en de tempel van Aphrodite. Het hoogtepunt van de dag is het bezoek aan Efeze, het belangrijkste archeologische gebied van Turkije. Efeze was oorspronkelijk een groep van inheemse nederzettingen van mensen die de Aziatische vruchtbaarheidsgodin Artemis van Efeze aanbaden. Efeze staat thans bekend als het grootste openluchtmuseum van het Romeinse rijk ter wereld. Hier zullen we het amfitheater, de tempel van Odeon en Hadrian bezoeken. Een ervaring om nooit te vergeten! We overnachten in Kusadasi.

Dag 4: Kusadasi - Burhaniye - Ayvalik:

Na een heerlijke nachtrust rijden we via de stad Izmir, de stad van Homerus, richting Bergama, het oude Pergamon. Na Efeze is Pergamon (Bergama) zonder meer een van Turkije's mooiste archeologische opgravingsgebieden. De stad is volgepakt met indrukwekkende bouwwerken. Bekend zijn vooral de bibliotheek en het Asclepion. De bibliotheek behoorde tot een van de grootste van de oude wereld. Het Asclepion was waarschijnlijk het grootste en modernste ziekenhuis uit de gehele Grieks-Romeinse periode. Na dit interessante bezoek zullen we naar ons hotel in Ayvalik reizen.

Dag 5: Burhaniye - Canakkale - Istanbul:

De stad Burhaniye ligt aan de kust en is bekend om de productie van olijfolie. U zult dan ook talloze olijfboomgaarden zien. De route leidt ons naar de legendarische oude stad Troje, ontdekt door de bekende Duitse archeoloog Heinrich Schliemann die daar een onderzoek deed naar de schat van Priamus. Het gebied waar hij opgravingen deed was een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van de wereld. Hier is een van de grootste oorlogen gevoerd tussen de Grieken en de Trojanen. In deze oorlog vochten de legendarische helden Hector en Achilles tegen elkaar. Door gebruik te maken van een houten paard vol soldaten is het de Grieken gelukt om de stad te veroveren en te vernietigen. Hierna steken we over met de veerboot naar Canakkale. Canakkale is bekend van de Slag van Gallipoli (ook wel Dardanellen-campagne genoemd) tijdens de Eerste Wereldoorlog. Vandaar gaan we via de stad Tekirdag naar Istanbul. We overnachten in Istanbul.

Dag 6: Istanbul:

De meeste bezienswaardigheden bevinden zich in het oudste deel van Istanbul. Eerst bezoeken we de Sultan Ahmet Moskee. Deze is gebouwd door Mehmet Aga. De Sultan Ahmet Moskee staat bekend om de blauwe tegels in het interieur. Tegenover de Sultan Ahmet Moskee staat de magnifieke Hagia Sophia uit de 6e eeuw. Dit was oorspronkelijk een christelijke kerk. Nadat de stad door Fatih Sultan Mehmet was veroverd, is de kerk omgebouwd tot een moskee. Tegenwoordig is het een museum. Daarna zullen we het Topkapi Paleis, de voormalige verblijfplaats van de Ottomaanse sultans, bezoeken. Meer dan 100.000 voorwerpen worden hier geexposeerd. Voor een bezoekje aan de harem dient u apart te betalen.

Dag 7: Istanbul:

Vandaag wordt de historische overdekte bazaar bezocht. Daarna kunt u desgewenst een rondvaart op de Bosporus maken. 's Avonds zal uw gids tijdens de 'Istanbul by night'-toer u begeleiden door de straten van de stad die 24 uur bruist.

Dag 8: Terugkeer of transfer naar hotel:

Deze prachtige rondreis vol indrukken is helaas ten einde. Afhankelijk van wat u heeft geboekt keert u vandaag terug naar huis of naar uw hotel voor een paar dagen extra in het bruisende Istanbul.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Rijkdommen Authentiek Turkije 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail