Magische Schatten Anatoli Afbeelding Magische Schatten Anatoli
Magische Schatten Anatolie ***
Bestemming: Rondreizen Turkije - Fly Drive Turkije

Magische Schatten Anatolie

***

Deze bijzondere corendon-rondreis neemt u mee langs een aantal unieke steden zoals istanbul en de turkse hoofdstad Ankara. Een van de highlights van deze reis is een bezoek aan het indrukwekkende cappadocie. U vliegt naar istanbul waar de start is van een onvergetelijke reis. na elf dagen eindigt de rondreis aan de Turkse Riviera. Uiteraard kunt u deze mooie rondreis verlengen met een verblijf aan de kust.

Rondreis o.b.v. Volgens programma



Deze bijzondere corendon-rondreis neemt u mee langs een aantal unieke steden zoals istanbul en de turkse hoofdstad Ankara. Een van de highlights van deze reis is een bezoek aan het indrukwekkende cappadocie. U vliegt naar istanbul waar de start is van een onvergetelijke reis. na elf dagen eindigt de rondreis aan de Turkse Riviera. Uiteraard kunt u deze mooie rondreis verlengen met een verblijf aan de kust.

Rondreis is inclusief:

Retourvlucht naar Istanbul/Antalya Transfers naar luchthaven Vervoer tijdens de rondreis Comfortabele bus met airco Alle overnachtingen Verzorging op basis van halfpension Professionele Nederlands sprekende gids.

Rondreis is exclusief:

Excursiepakket t.w.v. 179 p.p. (Optioneel en te voldoen bij aankomst). Het excursiepakket is inclusief: alle entreegelden - lunches - fooien voor de belboys (in restaurants/hotels). Alle drankjes bij ontbijt/lunch/diner zijn niet inbegrepen.

Optionele excursies

Boottocht Bosphorus 45,- Istanbul By Night 15,- Ballonvaart in Cappadocie 150,- Hamam 30,- Turkse Avond 30,-

Extra informatie:

U vliegt heen op Istanbul en terug vanaf Antalya. Deze rondreis is niet geschikt voor kinderen. Om organisatorische redenen kan de route en volgorde van het programma zoals beschreven worden aangepast. De inhoud blijft echter te allen tijde gelijk. Het minimum aantal deelnemers: 30, peildatum uiterlijk 2 weken voor vertrek. De lokale agent kan echter beslissen de reis toch door te laten gaan bij minder deelnemers.

Uw dag-tot-dag programma:

Dag 1: Aankomst:

U vliegt naar Istanbul vanuit Amsterdam. Op het vliegveld wacht de host(ess) op u, die u naar uw hotel zal brengen. 's Avonds zult u tevens uw gids en de rest van uw reisgezelschap ontmoeten.

Dag 2: Istanbul:

De meeste bezienswaardigheden bevinden zich in de oude stad van Istanbul. Eerst bezoeken we de Sultan Ahmet Moskee. Deze is gebouwd door Mehmet Aga. De Sultan Ahmet Moskee staat bekend om de blauwe tegels in het interieur. Tegenover de Sultan Ahmet Moskee staat de magnifieke Hagia Sophia uit de 6e eeuw. Tegenwoordig is het een museum. Daarna zullen we het Topkapi Paleis, de voormalige verblijfplaats van de Ottomaanse sultans, bezoeken. Meer dan 100.000 voorwerpen worden hier geexposeerd. Voor een bezoek aan de harem dient u apart te betalen. Overnachting in Istanbul.

Dag 3: Istanbul:

Vandaag wordt de historische overdekte bazaar bezocht. Daarna kunt u desgewenst een rondvaart op de Bosporus maken. 's Avonds zal uw gids tijdens de Istanbul' by night-toer' u begeleiden door de straten van de stad die 24 uur bruist. Overnachting in Istanbul.

Dag 4: Istanbul-Ankara:

Na het ontbijt wordt de oversteek, via de Bosporus-brug, gemaakt naar de Aziatische kant van de stad. We rijden in de richting van Ankara. Bij aankomst in Ankara bezoekt u het museum van Anatolische beschavingen. We overnachten in Ankara.

Dag 5: Ankara - Cappadocie:

's Ochtends bezoekt u het mausoleum van Mustafa Kemal Ataturk. Ataturk is de stichter van het huidige moderne Turkije, gesticht in 1923. Daarnaast wordt hij symbolisch beschouwd als de vader van alle Turken. Hierna vertrekken we richting Cappadocie. Onderweg passeert u het op twee na grootste meer van Turkije, Tuz Golu. Aan het einde van de middag arriveert u in het betoverend mooie Cappadocie. Overnachting in Cappadocie.

Dag 6: Cappadocie:

Vandaag nemen wij u mee voor een kennismaking met Cappadocie. Hierna bezoekt u het openluchtmuseum van Goreme. Ook nemen wij u mee naar de grotten in de vallei van Zelve, die tot de jaren zestig bewoond werden. We eindigen de dag met een bezoek aan de Cavu?in kerk. We overnachten in Cappadocie.

Dag 7: Cappadocie:

Er is nog veel meer te zien in Cappadocie, zoals de ondergrondse stad Kaymakl?. Er zijn vele ondergrondse steden in dit gebied waarvan sommigen 80 meter diep zijn. Deze steden zijn gebouwd als schuilplaats tegen de vijand. Na een korte wandeling door het gebied zullen we een tapijtknoperij bezoeken. Tapijten knopen is een belangrijke bron van inkomsten. Tapijten worden thuis gebruikt, maar zijn ook een vorm van kunst. We overnachten in Cappadocie.

Dag 8: Cappadocie-Antalya:

Na het ontbijt vertrekken we naar de stad Konya in een landbouwgebied dat als de graanschuur van Turkije wordt beschouwd en dat bijna net zo groot is als Nederland. Konya was de hoofdstad van het Turkse rijk tijdens de Seltjoekse periode. De stad is ook bekend door de wijsgeer Mevlana en de dansende Derwisjen. De Medrese is nu een museum dat wij u zullen laten zien. We overnachten in Antalya.

Dag 9: Antalya:

Vandaag zullen we de parel van de Middellandse Zee bezoeken: Antalya met het oude centrum en de oude Griekse stad Perge. In Antalya is er gelegenheid om te winkelen. We zullen tevens een goudatelier bezoeken en prachtige sieraden bezichtigen. Kopen mag ook. Overnachting in Antalya.

Dag 10: Antalya:

Na een heerlijke nachtrust nemen wij u mee naar Aspendos, een van de best bewaarde Romeinse amfitheaters ter wereld. Het is gebouwd en het is nog geheel intact. Tevens zullen we een heerlijk ontspannen boottochtje maken op de Manavgat-rivier die uitmondt in zee. In de middag zult u de gelegenheid krijgen om een modeshow bij te wonen met de laatste mode van bekende merken.

Dag 11: Terugkeer of transfer naar hotel:

Deze prachtige rondreis is helaas ten einde. Vandaag vliegt u terug naar Nederland of heeft u de gelegenheid uw reis te verlengen in een hotel aan de Turkse Riviera voor een paar dagen ontspannen in de zon.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Magische Schatten Anatolie 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail