Istanbul Excursiereis 3 Afbeelding Istanbul Excursiereis 3
Istanbul Excursiereis 3 ***
Bestemming: Rondreizen Turkije - Fly Drive Turkije

Istanbul Excursiereis 3

***

Wij nemen u mee op een 4-daagse kennismaking met Istanbul, de enige stad ter wereld gelegen op 2 continenten met als natuurlijke grens de Bosporus. U bezoekt alle bijzondere bezienswaardigheden die Istanbul rijk is en u maakt kennis met de magische sfeer in de stad en de contrasten tussen het oude en het hedendaagse Istanbul.

Rondreis o.b.v. Logies ontbijt



De Europese Unie heeft Istanbul uitgeroepen tot de Culturele hoofdstad van 2010 met een duidelijke reden: de stad heeft een uniek karakter als smeltkroes van verschillende beschavingen en haar rijke historie. Zoals u wellicht al weet is Istanbul de enige stad ter wereld gelegen op 2 continenten met als natuurlijke grens de Bosporus. De stad telt maarliefst 17 miljoen inwoners en is net zo groot als de provincie Utrecht. Istanbul kent vele gezichten en heeft voor een ieder voldoende te bieden. Voor cultuurliefhebbers staat Istanbul vol met oude en bekende bezienswaardigheden. Liefhebbers van winkelenHet aanbod is enorm! Niet te vergeten het bruisende nachtleven met trendy restaurants en hippe clubs.

Van dag tot dag:

Dag 1:

Vandaag vertrekt u naar Istanbul met Transavia of Corendon Airlines. U vliegt naar de luchthaven Sabiha Gokcen waar de reisleiding u welkom heet en u naar het hotel zal brengen.

Dag 2:

Na een heerlijke nachtrust en het ontbijt begint uw ontdekkingstocht door Istanbul. U begint de dag met een bezoek aan het Hippodroom plein. Het Hippodroom werd gebouwd tussen 203 en 330 en was het centrum van het oude Constantinopel. Van het stadion zelf zijn vrijwel geen resten over, waar het gebouw stond loopt nu een weg. Hierdoor is de ovale vorm bewaard gebleven. De 2 obelisken die op de spina stonden zijn bewaard gebleven.

Vanaf het Hippodroom wandelt u naar de Sultanahmet moskee, beter bekend als de Blauwe Moskee. De naam Blauwe Moskee is hoofdzakelijk internationaal gebruikelijk vanwege de vele blauwe tegels die vroeger te zien zijn geweest aan de binnenkant van de moskee. Samen met het grote aantal van 6 minaretten is deze moskee wereldwijd bekend en geroemd. Het Ottomaanse Rijk was een periode vol van diamanten en juwelen en wij vertellen u hier meer over in Istanbuls bekendste juwelenfabriek.

Na een heerlijke lunch vervolgen wij onze weg naar het Topkapi Paleis. Het Topkapi-paleis (het Kanonnenpoort-paleis) was lange tijd de residentie van de Osmaanse sultan in Istanbul en vormt het bekendste voorbeeld van een oosters paleis. Sultan Mehmet II gaf in 1459 de opdracht tot het bouwen van het paleis, waarna het van 1465 tot 1853 het centrum van de Osmaanse heerschappij was.

De laatste stop van deze indrukwekkende eerste dag is de Grand Bazaar met haar ruim 2000 winkeltjes. De Grand Bazaar is de oudste overdekte markt ter wereld en biedt u een ruime keuze uit leer, zilver, souvenirs, tapijten en textiel. U zult hier zeker slagen voor een souvenir voor thuis!

Na deze dag vol indrukken wordt u terug gebracht naar het hotel. Het diner en de invulling van uw avond is ter vrije besteding.

Dag 3:

Na het ontbijt staat een bezoek aan de Hagia Sophia op het programma. De Hagia Sophia is van oorsprong de hoofdkerk van het byzantijnse rijk. In de 15e eeuw werd de Hagia Sophia omgebouwd naar een moskee in opdracht van Mehmet II. In 1934 heeft Mustafa Kemal Ataturk het gebouw seculier verklaard en is het een museum geworden. U zult uw ogen uitkijken in dit imposante bouwwerk en verrast worden tussen de aanwezigheid van beide religien.

Istanbul wordt door de Bosporus opgesplitst tussen Azie en Europa. Tijdens een aangename boottocht over de Bosporus zult u beide kanten vanaf het water kunnen bekijken. U vaart langs oude Osmaanse paleizen, de bekende houten huizen en bekende wijken. U heeft een prachtig uitzicht vanaf het water.

Na een welverdiende lunch nemen wij u mee naar het Taksim plein. Veel grote en bekende straten met winkels, restaurants, hotels, cafes, discos, bioscopen etc. monden uit in het Taksim plein. Een zon bekende straat is Istiklal Caddesi. Het plein wordt ook wel het hart van modern Istanbul genoemd.

Na een interessant bezoek aan een bekende tapijtenweverij brengt u een bezoek aan de Egyptische Bazaar, oftewel de Kruiden Bazaar alwaar de vele uitgestalde kruiden een fotogeniek geheel vormen en een waardevolle toevoeging kunnen zijn aan uw keukenkruiden. Het diner en de invulling van uw avond is ter vrije besteding.

Dag 4:

Het is vandaag alweer uw laatste dag in deze geweldige stad. Vandaag brengt u een bezoekje aan naar Pierlloti, de eerste plek van Istanbul waar mensen samen konden komen. Pierlloti ligt net iets buiten de stadsmuren aan de Gouden Hoorn en er wordt gezegd dat de standaarddrager van de profeet Mohammed, Eyp, er werd gedood bij de bestorming van Constantinopel in 670. U heeft vanaf deze plek een prachtig uitzicht over de Gouden Hoorn en Istanbul.

U vervolgt de weg naar een van de bekendste en oudste badhuizen van Turkije. Hier kunt u ervaren hoe heerlijk het Turkse bad is, u wordt gescrubd en u ondergaat een heerlijke zeepmassage.

Istanbul kent vele populaire wijken waar Ortakoy (voormalige kunstenaarswijk) er een van is. U kunt de moskee bezoeken of heerlijk rondwandelen.

De lunch is vandaag niet inbegrepen en wij raden u graag aan om lekker te gaan lunchen in een van de vele eetgelegenheden en te genieten van de kunsten van de chefkoks. In en rondom Istanbul bevinden zich vele leerbewerking bedrijven, graag nemen wij u mee naar eentje en laten u zien wat er een prachtige producten van leer gemaakt worden.

Na de vele indrukken op het Europese gedeelte van Istanbul laten wij u ook nog een stukje Azie zien. De Bagdad Cadessi is de bekendste en populairste winkelstraat aan de Aziatische kant voor de rich en famous. U kunt hier heerlijk flaneren, inkopen doen of het hele gebeuren vanaf een terras bekijken.

Na wederom een heerlijke dag is het tijd om afscheid te nemen van de stad en brengen wij u naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam met Transavia of Corendon Airlines.

Dag 5:

Bij een 5-daagse reis kunt u deze dag naar eigen inzicht besteden.

Bijzonderheden:

Om organisatorische reden kan de route en de volgorde van het programma gewijzigd worden. Echter de inhoud blijft te allen tijde gelijk.

De reissom is exclusief excursiepakket t.w.v. eur 99, - p.p. (optioneel en te voldoen bij aankomst). Dit pakket bestaat uit alle entreekosten, lunches op dag 2 en 3, fooien voor de belboys in de hotels en restaurants. Totale waarde van het excursiepakket bedraagt eur 139, - p.p. U bespaart dus maar liefst eur 40, - p.p.

In het voor/naseizoen kan het voorkomen dat bepaalde faciliteiten niet beschikbaar zijn i.v.m. onderhoud, bezetting of weersomstandigheden. Zo zijn veelal de buitenfaciliteiten niet beschikbaar, de buitenzwembaden buiten gebruik en geen of beperkte animatie aanwezig. Ook kan het voorkomen dat een accommodatieverschaffer vergoeding kan vragen voor bepaalde faciliteiten of diensten. Het kan voorkomen dat een deel van een hotel(complex) tijdelijk niet in gebruik is vanwege onderhoud of lage bezetting.

Op sommige vluchtdagen kan het voorkomen dat er een toeslag voor de heen- en/of terugvlucht wordt berekend.

Boekingscode: COR



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Istanbul Excursiereis 3 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail