Fly en Drive Turkije Afbeelding Fly en Drive Turkije
Fly en Drive Turkije ***
Bestemming: Rondreizen Turkije - Fly Drive Turkije

Fly en Drive Turkije

***

Stap in de auto en ontdek de schitterende culturele schatten die langs de Turkse kust verscholen liggen. U reist door een ongerept Turks landschap met helderblauwe baaien en groene bergtoppen langs antieke steden als Aspendos, Olympos en Efeze. Dit wordt een reis om nooit te vergeten!

Rondreis o.b.v. Volgens programma



Stap in de auto en ontdek de schitterende culturele schatten die langs de Turkse kust verscholen liggen. U reist door een ongerept Turks landschap met helderblauwe baaien en groene bergtoppen langs antieke steden als Aspendos, Olympos en Efeze. Dit wordt een reis om nooit te vergeten!

Dag tot dag programma

Dag 1 Antalya

Vandaag komt u aan op de luchthaven van Antalya, waar uw huurauto voor u klaarstaat. Op uw eerste dag kunt u de oude stad Perge bezoeken waar prachtige beeldhouwwerken zijn opgegraven. Rijd vervolgens verder naar de antieke stad Aspendos, waar u het best bewaarde Romeinse theater uit de oudheid vindt. Indien u liever in Antalya blijft is het een aanrader om de Poort van Hadrianus en het stadsplein te bezoeken. Vanaf dit plein heeft u een mooi uitzicht op het oude centrum, de haven, zee en strand.

Dag 2 Antalya-Kalkan

's Ochtends vervolgt u uw reis richting Kalkan. Uw tocht begint vanaf de stranden van Konyaalti en voert u langs prachtige uitzichten. Tussen Kemer en Finike kunt u meerdere bezienswaardigheden bezoeken: de oud-Griekse stad Phaselis, het dorpje Ulupinar, de eeuwig brandende vlammen van irali en oude stad Olympos. Breng ook een bezoek aan het dorp Demre, de geboorteplaats van Sinterklaas. Daarna gaat u richting Kalkan, de eindbestemming voor vandaag. Onderweg kunt u Kalekoy (letterlijk: kasteeldorp) bezoeken waar u van een rustgevend en verbazingwekkend mooi uitzicht kunt genieten.

Dag 3 Kalkan-Fethiye

Voordat u Kalkan verlaat moet u zeker een bezoekje brengen aan het beeldschone strand van Patara, het langste strand ter wereld. Daarna vertrekt u richting Fethiye waar u onderweg een stop maakt bij Nationaal Park Saklikent. Hier kunt een wandeling maken door een schitterende kloof van 18 kilometer lang. Vervolgens komt u aan in Fethiye, een van de populairste badplaatsen van Turkije. De stad heeft niet alleen een helderblauwe zee en een interessante cultuur, maar ook een geschiedenis die duizenden jaren terug gaat. In de buurt van Fethiye kunt u dan ook vele antieke plaatsen bezoeken, zoals: Letoon, Patara, Telmessos en Tlos.

Dag 4 Fethiye-Dalyan

Na het ontbijt pakt u de auto naar Dalyan. Onderweg komt u langs de verkoelende baaien van Gocek. U zult versteld staan van de schoonheid van de plekken die u tegenkomt, met overblijfselen uit de geschiedenis en een ongerepte natuur. Zoals het mooie beschermde strand van Iztuzu waar Caretta Caretta schildpadden aan land komen om eieren te leggen. Hier kunt u een tocht maken in kleine bootjes door het prachtige deltalandschap van Dalyan.

Dag 5 Dalyan-Marmaris

Vandaag rijdt u naar de natuurlijke havenstad Marmaris. Marmaris is de brug tussen Rhodos en de Egeische eilanden. In de geschiedenis hebben vele beschavingen over de stad geheerst. In de omgeving van Marmaris vindt u vele sporen terug van Egyptische, Assyrische, Perzische, Romeinse, Byzantijnse, Seltsjoekse en Ottomaanse beschavingen.

Dag 6 Marmaris-Bodrum

Hoe u vandaag naar uw eindbestemming gaat is aan u. U kunt kiezen om eerst naar het schiereiland Datca te rijden, dat op 80 kilometer afstand ligt. Daar kunt u met de boot naar Bodrum varen; de overtocht duurt 1 uur en 45 minuten. De ca. 170 kilometer tellende route van Marmaris naar Bodrum kunt u ook met de auto afleggen. Vergeet dan niet om bij de turkooizen kust van Gokova een fotostop te maken! De mondaine havenstad Bodrum is een wereldberoemde toeristische trekpleister. Hier kunt u genieten van verkoelend zeewater langs prachtige stranden en gezellige straatjes met leuke winkeltjes, restaurantjes en barretjes. Een bezoek aan het kasteel, de windmolens en de hipste nachtclubs maken uw Bodrum-ervaring compleet.

Dag 7 Bodrum-Kusadasi

Vandaag staat u vroeg op voor de 160 kilometer lange reis naar Kusadasi. Onderweg komt u de mooie dorpjes Miletus en Priene tegen die een bezoek meer dan waard zijn. De geschiedenis en natuur van Kusadasi zijn fascinerend. Het nationale park van de stad is een natuurlijk wonder met spectaculair mooi zeewater in verschillende tinten blauw en groen. Vlak voor de kust van Kusadasi ligt het eiland Gvercin Ada waar eeuwen geleden een imposant kasteel is gebouwd om de stad te beschermen tegen aanvallen vanaf zee.

Dag 8 Kusadasi-Izmir

Op uw laatste dag reist u van Kusadasi naar de luchthaven van Izmir. Als u nog geen kans heeft gehad om Efeze bezoeken heeft u nu tijd om dat te doen! Efeze is een van de best bewaarde antieke steden van de westerse wereld met de meest fascinerende archeologische opgravingen ter wereld. Vervolgens rijdt u naar de luchthaven van Kusadasi waar u de huurauto kunt inleveren en weer naar Nederland vliegt.

Inclusief

  • Heenvlucht naar Antalya, terugvlucht vanaf Izmir
  • 7 nachten in verschillende accommodaties. Ter plaatse verneemt u welke accommodaties
  • Verblijf op basis van logies en ontbijt
  • Autohuur inclusief verzekering
  • Vrij parkeren bij de accommodaties

Exclusief

  • Lunch en diner
  • Fooien, entreegelden en facultatieve excursies
  • Benzine



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Fly en Drive Turkije 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail