Blue Cruise Marmaris en Griekse Eilanden Afbeelding Blue Cruise Marmaris en Griekse Eilanden
Blue Cruise Marmaris en Griekse Eilanden
Bestemming: Rondreizen Turkije - Fly Drive Turkije

Blue Cruise Marmaris en Griekse Eilanden


plane hotel transfer


8 Dagen

Vanuit de Turkse Egeïsche kust vaart u in mum van tijd naar een aantal prachtige Griekse Eilanden. Wij hebben een prachtige Blue Cruise voor u samengesteld langs een aantal unieke Griekse eilanden. U vertrekt vanuit Marmaris waarna u richting het Griekse Rhodos vaart.

Rondreis o.b.v. Volpension



Vanuit de Turkse Egeïsche kust vaart u in mum van tijd naar een aantal prachtige Griekse Eilanden. Wij hebben een prachtige Blue Cruise voor u samengesteld langs een aantal unieke Griekse eilanden. U vertrekt vanuit Marmaris waarna u richting het Griekse Rhodos vaart.

Dag 1 Marmaris: U vliegt naar de luchthaven Dalaman en wordt daar opgevangen door onze reisleiding. Zij brengen u naar de jachthaven van de badplaats Marmaris. Hier ligt de gület waar u kunt inschepen. Afhankelijk van de aankomsttijd heeft u vrije tijd voor een gezellige wandeling door de haven van Marmaris en is er een diner aan boord. Overnachting in de haven van Marmaris.

Dag 2 Bozukkale: Na het ontbijt en een uitgebreide briefing zet uw Blue Cruise koers richting het prachtige Arap Island waar de kok ook uw lunch zal serveren. Na de lunch vaart u verder naar Bozukkale. Bozukkale was vroeger een scheepswerf waar oorlogsschepen uit de Byzantijnse periode heen voeren voor onderhoud. Indien de tijd het toelaat kunt u de oude stad bezoeken, het is een pittige wandeling bergopwaarts, wellicht een goede onderbreking om uw zeebenen in te ruilen voor landbenen.

Dag 3 Bozburun: Na een Turks ontbijt zal de kapitein de boot dirigeren richting Bozburun. Deze plaats staat tegenwoordig bekend om haar scheepswerven die de bekende Turkse Gület bouwt. Vroeger stond dit dorpje bekend om haar productie van marmer. De ligging is uniek want u kijkt hier uit op het Turkse Datca en het Griekse eiland Symi. Overnachting in de omgeving van Bozburun.

Dag 4 Datca: Na het ontbijt maakt u een korte stop in Bencik. Als u vanuit hier een wandeling de heuvel op maakt, heeft u een prachtig uitzicht op Gokova en de Hisaronu baai. Na deze stop vaart u rustig verder naar het vakantiedorpje Datca. Het dorpje staat bekend om het hoge zuurstofgehalte in de lucht en de lage luchtvochtigheid. Door de altijd aanwezige koele bries, is het er ook in de warme zomermaanden heerlijk vertoeven. Datça is nog niet bekend bij de (Nederlandse) toeristen, waardoor u in dit sfeervol vissersplaatsje kunt genieten van het "echte" Turkije. U vindt er dan ook geen straten vol discotheken. In de zomer kijkt u uw ogen uit in de haven, waar de verschillende jachten aanleggen.

Dag 5 Symi: Vandaag vaart u de Turkse wateren uit richting het Griekse eilandje Symi. De bemanning regelt de formaliteiten voor u in verband met uw visum. Symi is vandaag de dag een van de meest schilderachtige stukjes Griekenland. De stad Symi bevindt zich in het noorden van het eiland en is verdeeld in twee delen: in Ano Symi (hoger gelegen deel dat ook wel het 'het dorp' genoemd wordt) en Gialos (de stad aan de haven). In Gialos is het erg gezellig, er zijn hier heel veel leuke restaurantjes, tavernes, cafés en winkeltjes. In het binnenland van Symi bevinden zich diverse valleien en de rotsachtige hellingen aan de kustlijn zijn vaak erg steil. Het eiland had in de vorige eeuw een bevolking van 30.000, terwijl er vandaag de dag nog ongeveer 4.000 mensen permanent verblijven.

Dag 6 Rhodos: Na een ontspannen ontbijt verlaat u de dromerige en idyllische vissershaven van Symi. U vaart naar het Grieks eiland Rhodos. Rhodos is het grootste eiland van de in de Egeïsche Zee gelegen Dodekanesos-archipel en het op vier na grootste eiland van Griekenland (na Kreta, Evia en Lesbos). Rhodos-stad is een van de mooiste steden van het gehele Middellandse zeegebied en is gebouwd op de uiterste noordpunt van het eiland. De stad heeft een nieuw en een middeleeuws gedeelte. Het grote paleis, de haven, het centrum, het aquarium en Mandraki zijn bekende blikvangers van de stad.

Dag 7 Marmaris: Na het ontbijt verlaat u Rhodos en vaart u weer terug naar het Turkse vaste land. In de omgeving van de badplaats Marmaris zult u lunchen en hebt u nog wat tijd om te genieten van de laatste uurtjes zon en zee. De boot meert aan in de haven van Marmaris waar u ook overnacht. Hierdoor heeft u de gelegenheid ook het nachtleven van Marmaris te ontdekken of gezellig te wandelen in de jachthaven of de winkelstraatjes in het centrum van de stad.

Dag 8 Marmaris: Na het laatste ontbijt verlaat u de Gület en wordt u wederom opgevangen en naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar huis.

Om technische redenen of vanwege weersomstandigheden kan het noodzakelijk zijn om de route of de volgorde van het programma te veranderen. Dit komt de veiligheid van de gasten ten goede en behoort tot de verantwoordelijkheden van de kapitein.

Hut:

Een gület boot is tussen de 19 tot 24 meter lang en u hebt dus aan boord beperkt ruimte. Dat is uiteraard ook de charme van een vaarvakantie. De hutten zijn tussen de 5m2 en 8m2 en hebben een 2 persoonsbed (sommige boten hebben hutten met 2 losse bedden, echter kunnen wij je dit voor vertrek niet toezeggen) een raampje, een kleine douche met toilet en een kleine kledingkast. Aan boord zijn er maximaal 6 hutten. Aan boord wordt u verwend door een kok en een matroos en er is een kapitein die u door de Turkse wateren zal leiden en u de mooiste plekjes zal laten zien.

Verzorging: Volpension: ontbijt, lunch en diner volgens een vast dagmenu.
Alle beschikbare lokale alcoholische en lokale alcoholvrije drankjes tegen betaling.

Tegen een toeslag kunt u All Inclusive boeken.
Let op: De All Inclusive formule start op de dag van aankomst met diner en op de dag van vertrek is de All Inclusive formule niet meer inbegrepen. Inbegrepen zijn: Ontbijt, lunch en diner. Koffie/thee en koekjes van 17.00 tot 17.30 uur. Een selectie van lokale alcoholische en alcoholvrije drankjes van 09.30 tot 23.00 uur.

Tegen betaling: verse vruchtensappen, Efes bier, import drankjes, alle consumpties op de dag van aankomst tot het diner en alle consumpties op de dag van vertrek.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • retourvlucht
  • transfer van luchthaven naar jachthaven en terug
  • visspulletjes
  • snorkels
  • flippers
  • een bibliotheekje met internationale boeken, die de crew graag uitbreidt met de boeken die u achterlaat.


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven, excursies en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • alle drankjes die u nuttigt, deze worden door de crew aangeboden tegen redelijke prijzen die u aan het einde van de reis afrekent. Helaas is het niet toegestaan om zelf drank mee aan boord te nemen. Een pak koekjes, wat nootjes of een zak snoepjes is uiteraard wel toegestaan
  • Strandhanddoeken voor op het dek en om te zwemmen en eventueel een handdoek voor het douchen en wassen. U ontvangt niet dagelijkse schone handdoeken


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.





Blue Cruise Marmaris en Griekse Eilanden 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail