Best of Turkey Afbeelding Best of Turkey
Best of Turkey ***
Bestemming: Rondreizen Turkije - Fly Drive Turkije

Best of Turkey

***

Bewonder de blauwe moskee en onderhandel op de Grote Bazaar voor snuisterijen, proef heerlijke Turkse hapjes en ontdek de onderwaterwereld van de Middellandse Zee. Van de oude straten van Efeze tot de bizarre landschappen van Cappadocie. Een onvergetelijk avontuur door het mysterieuze Ottomaanse land.

Rondreis o.b.v. Volgens programma



Dag 01-02 Istanbul

Een nieuw avontuur, op de rand van Europa en Azie, begint in Istanbul. Een stad met vele hoogtepunten als de Aya Sofia, de Blauwe Moskee en de Grand Bazaar. Houd er rekening mee dat als je naar de Blauwe Moskee wilt je gepast gekleed moet zijn. Neem de tijd om de sfeer te proeven, daarna maak je kennis met de reisleiding en je reisgenoten. In de ochtend van de tweede dag maak je een wandeling langs vele bezienswaardigheden.

Dag 03 Bursa

Bursa is een stad met een rijke en gevarieerde geschiedenis en speelde een centrale rol in de ontwikkeling van het Ottomaanse rijk. Met een elegante moskee en een overdekte bazaar met vele theehuizen is dit de kans om een glimp op te vangen van de traditionele Turkse levensstijl. Een hoogtepunt is het bezoek aan een Devish Lodge, waar je een optreden van de Sema zult bijwonen.

Dag 04-05 Selcuk

Grijp je kans, en ontdek het echte Turkije. We reizen verder naar Selcuk, waar vanuit we Efeze zullen gaan ontdekken. Deze oude Romeinse hoofdstad bevat vele Turkse cultuurschatten en oude tradities. In Selcuk herinnert een enkele pilaar aan een van 's werelds oude zeven wonderen, de Artemis tempel.

Dag 06 Pamukkale

Door betoverende berglandschappen reis je verder naar een van Turkije's meest fotografische sites, de glimmende travertijne, witte kalksteenterrassen van Pamukkale. De travertijnen, nu buiten werking, maar beroemd om de medische kwaliteit sinds de Romeinse tijd zijn een bezoek waard. Maak een wandeling en neem een warmte bad in de naastgelegen Hierapolis.

Dag 07-08 Kayakoy

Het kleine dorpje Kayakoy is de basis voor de verkenning van vele bezienswaardigheden in dit schilderachtige landschap langs de Mediterrane kust. In en rondom Kayakoy kan je genieten van de traditionele Turkse levensstijl, de beroemde Blue Lagoon en het dorp Fethiye.

Dag 09-10 Kas/Cruise/Kas

De start van een fantastische cruise begint in het meest zuidelijke resort van Turkije. Met een kenmerkend mediterraans gevoel is Kas een prachtige plek om te zwemmen, duiken en snorkelen in kristalblauw water. Ga mee op een stadsverkenning, cruise over een oude gezonken stad en ontdek de graftombes van Lycian.

Dag 11 Konya

We reizen van de kust naar Konya op de Anatolische hoogvlakte. De diversiteit van het steppe landschap is adembenemend. We bezoeken het oude Mevlana Tekke (Derwisj klooster), nu een museum met de graftombe van Mevlana, kostbare religieuze kunstvoorwerpen en de Karatay Medresse een voormalige koranschool.

Dag 12-14 Goreme

Cappadocie is gevormd door wind en water. De ongelofelijke rotsformaties fascineert alle reizigers. Wandel door de valleien, geniet van een maaltijd bij een lokale familie en laat de verbeelding tot je spreken in betoverende dorpjes. Neem de tijd om Goreme te bezoeken, een groot open lucht museum op de UNESCO werelderfgoed lijst.

Dag 15 Istanbul

Na een lange reis arriveer je in Istanbul. De laatste dag zijn geen activiteiten ingepland en kun je gebruik maken van een dagkamer.

Inclusief

Engelssprekende reisleider Transport ter plaatse Accommodatie (o.b.v. indeling) 11 ontbijten, 1 lunch en 1 diner Excursies en sightseeing volgens het uitgebreide, Engelstalige reisschema en/of reisdossier

Exclusief

Internationale vluchten Optionele excursies Visumkosten Fooien Uitgaven Reis- en annuleringsverzekering Calamiteitenfonds



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Best of Turkey 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail